čtvrtek 26. února 2015

"Co na to...?"

Alternativní medicína je skvělá věc a je moc dobře, že ji vyhledává více a více lidí. Většina z nich ale tak úplně nepochopila, o co jde...

Velmi často vídám dotazy typu: "Zlomil jsem si nohu, poraďte mi, čím přírodním podpořit hojení." ... "Jsem pořád unavená, co přírodního by mohlo zabrat?" ... "Mám vysoký cholesterol, která potravina mi pomůže ho srovnat?"

Je super, že se snažíte svůj zdravotní problém vyřešit přírodní cestou, ale ptáte se špatně!

Lidé moc rádi hledají zkratky a doufají, že si dají nějakou konkrétní potravinu a vše bude šlapat jako hodinky. Představa toho, že musí změnit celý životní styl, je pro ně nemyslitelná. Oni přece chtějí tu zázračnou přírodní pilulku. :)
Lidské tělo je dokonalý mechanismus, dokáže se samo uzdravit, zahojit, vyloučit, co v něm přebývá a vytvořit, co mu chybí ... Jediné, co musíte udělat vy, je dát mu k tomu dostatečný prostor.

Neexistuje žádná konkrétní potravina, která vyléčí konkrétní problém. Není to tak, že jeden druh ovoce je na jeden orgán a jiný druh ovoce zase na druhý orgán. Tělo funguje jako celek, pokud pokulhává jeden článek, nemůže správně fungovat ani ten zbytek. Stejně tak je to i se stravou.

Jedna bylinka vás nezachrání, je potřeba, aby celý váš jídelníček do sebe pasoval. Konzumujte zdravou a pro lidské tělo přirozenou stravu (rostlinnou, s vysokým podílem raw/syrového) a ono se vyléčí samo. Nepotřebuje žádnou "zázračnou potravinu". Potřebuje pouze odpočinek, slunce, vodu, čerstvý vzduch a správné palivo. :)

1 komentář:

  1. to áno,je dôležité konzumovať rastlinnú,nám prirodzenú stravu,ale sú isté rastliny,ktoré pomôžu o čosi skôr vyliečiť daný problém (príklad aloe vera - popáleniny atď...)

    OdpovědětVymazat